tema compusa

Sinastrii şi teme compuse.

tema compusa

Mesajde floaredecolt » Lun Noi 11, 2013 7:46 pm

Buna ziua, Cristian!

Imi place mult cum vezi tu aspectele si, in masura timpului disponibil, as vrea sa te rog frumos sa ma lamuresti in urmatoarea situatie:
Ea: 29 august 1980, orele 18.00, 22e47/46n07
El: 10 iulie 1978, orele 09.30, 26e05/44n30
Sinastria arata extraordinar, o mare complementaritate si totusi tema compusa e descurajanta, gasisem undeva niste indicatori de longevitate a cuplului care aici nu sunt. De ce 2 persoane atat de compatibile au sanse mici sa aiba o relatie de durata? Inteleg din tema compusa ca in urma acestei relatii cei doi vor parcurge o transformare capitala, cred ca Pluton e responsabil aici, dar nu prea inteleg la ce se refera mai exact aceasta transformare: o relatie dramatica? neintelegere? Ce nu merge in aceasta relatie? Poate fi vorba de suflete surori sau doar regasiri karmice? nu m-am convins nici de asta. Ai scris tare frumos despre sufletele surori si sper sa postezi si pe forum ce spuneai la un moment dat ca postezi pe acest subiect.
Multumesc mult!
floaredecolt
 
Mesaje: 8
Membru din: Sâm Noi 09, 2013 10:10 pm

Re: tema compusa

Mesajde Cristian » Joi Noi 14, 2013 9:13 pm

floaredecolt scrie:Imi place mult cum vezi tu aspectele si, in masura timpului disponibil, as vrea sa te rog frumos sa ma lamuresti in urmatoarea situatie:
Ea: 29 august 1980, orele 18.00, 22e47/46n07
El: 10 iulie 1978, orele 09.30, 26e05/44n30
Sinastria arata extraordinar, o mare complementaritate si totusi tema compusa e descurajanta


Te rog să-mi dai şi numele localităţilor corespunzătoare coordonatelor geografice indicate mai sus, să la introduc în baza de date a soft-ului cu care întocmesc astrogramele şi abia pe urmă putem discuta despre sinastrie şi tema compusă. Sau măcar ataşează-le tu pe forum...


floaredecolt scrie:gasisem undeva niste indicatori de longevitate a cuplului care aici nu sunt.


Care sunt acei indicatori de longevitate ai unei relaţii, ca să discutăm pe ceva concret?...

floaredecolt scrie:De ce 2 persoane atat de compatibile au sanse mici sa aiba o relatie de durata?


Nu întotdeauna compatibilitatea unui cuplu garantează stabilitatea şi longevitatea unei relaţii. Problema este mult mai complexă:
- nu trebuie să pierdem din vedere faptul că nu există o compatibilitatea perfectă; întotdeauna există anumite tensiuni şi potenţiale conflicte într-o relaţie, care pot fi evidenţiate prin aspectele negative din sinastria şi tema compusă ale celor doi parteneri.
- contează foarte mult motivaţia partenerilor. Dacă el îşi doreşte doar sex şi ea vrea căsătorie sunt şanse mici să existe o relaţie durabilă, indiferent cât de compatibili ar fi cei doi.
- dacă ambii parteneri îşi doresc un mariaj, depinde cât de hotărâţi şi de motivaţi sunt aceştia să facă relaţia să funcţioneze. Fără o determinare adecvată relaţia nu va dura şi nu va beneficia de stabilitate. O bună motivaţie ar fi iubirea dintre ei, respectul...


floaredecolt scrie:Poate fi vorba de suflete surori sau doar regasiri karmice? nu m-am convins nici de asta. Ai scris tare frumos despre sufletele surori si sper sa postezi si pe forum ce spuneai la un moment dat ca postezi pe acest subiect.


Despre sufletele pereche am scris destul de mult şi de detaliat pe blog; în limita timpului disponibil, voi încerca să descriu pe forum un caz relevant studiat de mine, pentru o înţelegere mai bună a relaţiei dintre două suflete perechi... Din păcate, este foarte greu de determinat o asemenea relaţie, fără să ai acces la intimitatea unuia dintre parteneri, deoarece nu sunt suficiente doar indiciile de natură astrologică, ci şi identificarea acelor simptome...

Regăsirile karmice între doi parteneri pot fi identificate pe o sinastrie prin conjuncţiile dintre Ascendent, Soare, Luna, Mercur, Venus şi Pluto pe de o parte şi Saturn, Uranus, Neptun, Pluto, Kiron, Noduri Lunare şi Lilith, pe de altă parte. În ambele situaţii, relaţiile sunt instabile; însă regăsirile karmice au totuşi mari şanse să fie de durată... Acest lucru pesupune o oarecare maturitate spirituală a partenerilor, care au ales ca în această viaţă să-şi lichideze karma acumulată între ei în vieţile anterioare... Provocarea constă în a face o relaţie delicată şi complicată să funcţioneze timp îndelungat, conferindu-i acesteia o notă pozitivă şi stabilitate, indiferent cât de dificil ar fi de menţinut... În acest caz, partenerii sunt nevoiţi să înveţe arta compromisului, să renunţe la anumite prejudecăţi şi atitudini, să înveţe să convieţuiească împreună, ajungând în final la un numitor comun...
Avatar utilizator
Cristian
Site Admin
 
Mesaje: 76
Membru din: Vin Mai 17, 2013 2:16 am
Localitate: Brăila

Re: tema compusa

Mesajde floaredecolt » Joi Noi 14, 2013 9:51 pm

Buna Cristian!
Multumesc frumos pentru comentarii si pentru disponibilitate!
Coordonatele pe care le-am indicat acolo sunt pentru: Brad(la 35kmDeva) - HD - EA si Bucuresti EL
Astept cu nerabdare parerile tale!
O seara frumoasa!
floaredecolt
 
Mesaje: 8
Membru din: Sâm Noi 09, 2013 10:10 pm

Re: tema compusa

Mesajde floaredecolt » Joi Noi 14, 2013 11:11 pm

Care sunt acei indicatori de longevitate ai unei relaţii, ca să discutăm pe ceva concret?...

Indicatorii de longevitate pe care i-am gasit eu intr-un material pe internet sunt, dupa cum urmeaza:

In hartile individuale, cel putin unul din parteneri:
- are descendentul in Taur/ Rac/ Capricorn si/ sau descendentul in conjunctie/opozitie cu Saturn;
- are stapanul casei a IV-a in Taur/ Rac/ Scorpion;
- are aspecte benefice Luna-Saturn, Venus-Saturn si/sau Luna-Pluto, Venus-Pluto, ori Luna/ Venus in Scorpion/ Capricorn;
- nu are stapanul casei a IVa/ stapanul casei a VIIa afectati de "malefice"
In hartile comparate:
- exista cel putin un aspect benefic intre Luna-Saturn si Venus-Saturn;
- intre stapanii caselor a IV-a/a VIIa ai celor doi parteneri exista un aspect astrologic major (de preferat, sextil/ trigon);
- stapanul casei a IVa si/sau stapanul casei a VIIa din harta partenerului nu este afectat de "malefice", iar daca da, aspectele respective nu implica aceleasi axe/ semne vibrationale (cardinal/fix/mutabil).
floaredecolt
 
Mesaje: 8
Membru din: Sâm Noi 09, 2013 10:10 pm

Re: tema compusa

Mesajde Cristian » Vin Noi 22, 2013 12:42 pm

floaredecolt scrie:Sinastria arata extraordinar, o mare complementaritate


Imagine

Într-adevăr, sinastria arată extraordinar şi indică în ansamblu o compatibilitate foarte bună! Conjuncţiile dintre Soare (el) şi Venus (ea) (implică o relaţie mulţumitoare şi satisfăcătoare în plan sentimental), dintre Lună (el) şi Mercur (ea) (înţelegere şi o comunicare excelentă, pasiuni şi interese comune), dintre Marte (el) şi Jupiter (ea) (optimism, înţelegere, reuşite comune în diverse domenii), dintre Venus (ea) şi Jupiter (el) (optimism, înţelegere, toleranţă şi încredere reciprocă), conferă sinastriei o compatibilitate deosebită între parteneri şi generează o relaţie uşoară, simplă, fără foarte multe complicaţii, cu şanse mari de realizare şi împlinire... Evident că nu există nici o sinastrie perfectă, întodeanua existând şi unele aspecte negative care stressează relaţia şi o fragilizează, cum ar fi, de exemplu aspectele: Soare (el) careu Pluto (ea) (în care ea vrea să-l schimbe pe el, iar el nu apreciază acest lucru, relaţia ducând la certuri frustrante şi neînţelegeri, care pot distruge legătura acestora), Jupiter (el) careu Pluto (ea) (frustrare, posesivitate şi violenţă din partea ei, care duce la neînţelegeri şi conflicte, el simţind că această relaţie îi blochează evoluţia), Jupiter (ea) careu Neptun (el) (care duce la decepţii puternice de ambele părţi, dar mai ales pentru el, conducând la o relaţie plină de minciuni şi promisiuni neonorate, falsitate şi multă ipocrizie reciprocă). Orice sinastrie are şi aspecte negative şi depinde de cei doi parteneri cât de mult îşi doresc ca relaţia lor să funcţioneze şi cât de motivaţi sunt în menţinerea relaţiei lor. Eu am întâlnit sinastrii cu mult mai rele decât aceasta, parteneri care s-au căsătorit şi care au reuşit să-şi menţină relaţia într-o notă pozitivă. Deci, totul depinde de Liberul Arbitru al fiecăruia.


floaredecolt scrie:si totusi tema compusa e descurajanta, gasisem undeva niste indicatori de longevitate a cuplului care aici nu sunt. De ce 2 persoane atat de compatibile au sanse mici sa aiba o relatie de durata? Inteleg din tema compusa ca in urma acestei relatii cei doi vor parcurge o transformare capitala, cred ca Pluton e responsabil aici, dar nu prea inteleg la ce se refera mai exact aceasta transformare: o relatie dramatica? neintelegere? Ce nu merge in aceasta relatie? Poate fi vorba de suflete surori sau doar regasiri karmice? nu m-am convins nici de asta. Ai scris tare frumos despre sufletele surori si sper sa postezi si pe forum ce spuneai la un moment dat ca postezi pe acest subiect.


Imagine

Nu înţeleg ce vrei să spui despre Pluto şi despre acea "transformare capitală". În definitiv, fiecare cuplu îl are pe Pluto undeva într-o casă pe tema lor compusă şi el va transforma radical acel domeniu existenţial... În cazul prezentat de tine, Pluto se situează în casa XI, care reprezintă casa prietenilor, ceea ce va duce la o schimbare totală a unor prieteni, care "nu mai corespund" cerinţelor noului cuplu deja format, prieteni care par învechiţi, depăşiţi şi uzaţi. Asta înseamnă că atât el, cât şi ea, vor renunţa la unii dintre vechii lor prieteni şi amândoi îşi vor face alţii noi... Cum altfel ar trebui perceput şi interpretat Pluto în casa XI compusă?

Există o regăsire karmică destul de delicată, iar acestea se poate vedea tot în sinastrie şi anume la conjuncţia Venus (ea) - Lilith (el) , care conferă o puternică atracţie fizică între cei doi parteneri. Această conjuncţie karmică pune sexualitatea pe primul loc în această relaţie, mai ales pentru el, care este de-a dreptul fascinat de ea din punct de vedere erotic şi sexual, având fantezii puternice, o stare permanentă de semiexcitare şi dorinţă sexuală intensă. Chiar dacă ea poate fi puternic îndrăgostită de el (este vorba totuşi de o dragoste carnală), partenerul ei ar putea fi motivat doar de aspectul sexual, fără implicaţii afective. Atenţie la Lilith (el), poate fi foarte pervers, fals, ipocrit şi mincinos, plin de secrete şi de alte lucruri neplăcute, din dorinţa de a ajunge în pat cu ea, putând fi nepăsător faţă de sentimentele acesteia şi chiar folosindu-se de acestea pentru a obţine avantaje sau a-şi atinge unele scopuri personale...

Cât despre regăsirea sufletelor surori, probabil te referi la conjuncţia Soare - Venus de pe tema compusă, dar în afară de un plus de compatbilitate şi înţelegere afectivă, ea nu indică o asemenea regăsire, indiferent ce ar spune cărţile de astrologie... Am întâlnit atât de multe cupluri care au avut această conjuncţie pe tema lor compusă, fără să fi fost suflete surori, încât refuz să accept o asemenea interpretare...

Aş dori să mai precizez că stabilitatea unei relaţii este indicată în special de către sinastrie şi mai puţin de către tema compusă... Sinastria indică în ce fel va evolua relaţia potenţialilor parteneri, ca o consecinţă a aspectelor existente între planetele celor două astrograme, care pot genera compatibilitate sau incompatibilitate, iar tema compusă indică destinul cuplului deja format şi modul în care este el perceput de către cei din jur... Uneori, o temă compusă poate aduce un plus de informaţii legate de stabilitatea şi durabilitatea unei relaţii, dar în cazul prezentat de tine, nu există asemenea indicii...
Avatar utilizator
Cristian
Site Admin
 
Mesaje: 76
Membru din: Vin Mai 17, 2013 2:16 am
Localitate: Brăila

Re: tema compusa

Mesajde Cristian » Vin Noi 22, 2013 1:19 pm

floaredecolt scrie:Care sunt acei indicatori de longevitate ai unei relaţii, ca să discutăm pe ceva concret?...

Indicatorii de longevitate pe care i-am gasit eu intr-un material pe internet sunt, dupa cum urmeaza:

In hartile individuale, cel putin unul din parteneri:
- are descendentul in Taur/ Rac/ Capricorn si/ sau descendentul in conjunctie/opozitie cu Saturn;
- are stapanul casei a IV-a in Taur/ Rac/ Scorpion;
- are aspecte benefice Luna-Saturn, Venus-Saturn si/sau Luna-Pluto, Venus-Pluto, ori Luna/ Venus in Scorpion/ Capricorn;
- nu are stapanul casei a IVa/ stapanul casei a VIIa afectati de "malefice"
In hartile comparate:
- exista cel putin un aspect benefic intre Luna-Saturn si Venus-Saturn;
- intre stapanii caselor a IV-a/a VIIa ai celor doi parteneri exista un aspect astrologic major (de preferat, sextil/ trigon);
- stapanul casei a IVa si/sau stapanul casei a VIIa din harta partenerului nu este afectat de "malefice", iar daca da, aspectele respective nu implica aceleasi axe/ semne vibrationale (cardinal/fix/mutabil).


Referitor la aceşti "indici de longevitate" ai unei relaţii... OK, poate că aspectele pozitive dintre Luna - Saturn şi Venus - Saturn, conferă unui nativ o stabilitate în relaţiile lui afective, dar celelalte indicii sunt discutabile. De fapt, ce reprezintă aceşti indici de longevitate, la ce te referi când afirmi "în hărţile individuale indicii de longevitate sunt..."? Te referi la stabilitatea şi fidelitatea în plan afectiv sau matrimonial al nativului?...

În "indicii de longevitate" indicaţi de tine am observat foarte multe referiri la cuspidele caselor (cum ar fi Descendentul) şi la Stăpânii acestor case. Am văzut că pe multe forum-uri de astrologie, foarte mulţi utilizatori folosesc în exces genul ăsta de interpretare (aceştia sunt fani ai manualului de astrologie scris de Dan Ciupercă). Pe vremea când studiam eu astrologia, exista o teoremă care suna cam aşa: "Pentru acele case astrologice care nu conţin planete, se analizează cuspida casei şi stăpânul acesteia". Eu am extins această teoremă, incluzând pe lângă planete, Kiron, Noduri Lunare şi Lilith. Deci, pentru casele care conţin planete sau Kiron, Noduri Lunare şi Lilith, Stăpânii Caselor nu se iau în considerare. Informaţia furnizată de Stăpânii Caselor este de o importanţă minimă, cu o pondere de maxim 10-20%, semnificaţie care păleşte pe lângă interpretarea unei planete sau al unui element karmic. Eu sunt foarte restrictiv la interpretările date de Stăpânii Caselor şi apelez la aceştia când nu am alte informaţii la care să mă raportez.

Eu nu contest calitatea manualului de astrologie al lui Dan Ciupercă (este o carte excepţională), dar recomand pasionaţilor de astrologie să nu se limiteze doar la această carte şi să studieze mai multe cărţi şi documentaţii de astrologie scrise şi redactate de mai mulţi autori şi să reţină din acestea tot ceea ce se poate verifica şi valida în studiile de caz personale...
Avatar utilizator
Cristian
Site Admin
 
Mesaje: 76
Membru din: Vin Mai 17, 2013 2:16 am
Localitate: Brăila

Re: tema compusa

Mesajde floaredecolt » Mie Dec 04, 2013 12:05 am

Multumesc mult, Cristian! Sunt un pic prinsa cu munca acum la sfarsit de an, o sa revin in cateva zile (sper) cu comentarii si raspunsuri la intrebarile tale. Multumesc mult pentru analiza si pentru promptitudine! Sunt incepatoare si ai dreptate, ma situez un pic intre copertile cartii lui Dan Ciuperca, dar invat repede si cred ca voi reusi sa-mi largesc orizontul incet, incet, dupa ce voi reusi sa parcurg cat mai multa informatie.
Pe curand!
floaredecolt
 
Mesaje: 8
Membru din: Sâm Noi 09, 2013 10:10 pm

Re: tema compusa

Mesajde Cristian » Lun Dec 09, 2013 9:58 pm

Cristian scrie:
Am văzut că pe multe forum-uri de astrologie, foarte mulţi utilizatori folosesc în exces genul ăsta de interpretare (aceştia sunt fani ai manualului de astrologie scris de Dan Ciupercă). Pe vremea când studiam eu astrologia, exista o teoremă care suna cam aşa: "Pentru acele case astrologice care nu conţin planete, se analizează cuspida casei şi stăpânul acesteia". Eu am extins această teoremă, incluzând pe lângă planete, Kiron, Noduri Lunare şi Lilith. Deci, pentru casele care conţin planete sau Kiron, Noduri Lunare şi Lilith, Stăpânii Caselor nu se iau în considerare. Informaţia furnizată de Stăpânii Caselor este de o importanţă minimă, cu o pondere de maxim 10-20%, semnificaţie care păleşte pe lângă interpretarea unei planete sau al unui element karmic. Eu sunt foarte restrictiv la interpretările date de Stăpânii Caselor şi apelez la aceştia când nu am alte informaţii la care să mă raportez.

Eu nu contest calitatea manualului de astrologie al lui Dan Ciupercă (este o carte excepţională), dar recomand pasionaţilor de astrologie să nu se limiteze doar la această carte şi să studieze mai multe cărţi şi documentaţii de astrologie scrise şi redactate de mai mulţi autori şi să reţină din acestea tot ceea ce se poate verifica şi valida în studiile de caz personale...


Uite, un exemplu de carte în care poate fi regăsită o asemenea "teoremă" este "Astrologia Sfârşitului de Mileniu" vol. I - "Planete fără secrete" scrisă de Gabriel Mihailovici, la pag. 213. După ce înşiră semnificaţiile stăpânilor caselor, autorul face 3 observaţii:

1. "Informaţiile prezentate au un caracter general, aproape simbolic. Însuşirea abc-ului astrologiei vă permite să extindeţi şi să adaptaţi semnificaţiile la condiţiile concrete ale horoscopului şi existenţei dumneavoastră."

2. Recomandările sunt valabile pentru cazurile când pe teritoriul casei respective nu se află nici o planetă sau vreun element karmic.

3. Planeta (elementul karmic) de pe teritoriul oricărei case a cerului conferă principala karmă în domeniul respectiv, care se îmbină cu karma evidenţiată de guvernatorul cerului.
Avatar utilizator
Cristian
Site Admin
 
Mesaje: 76
Membru din: Vin Mai 17, 2013 2:16 am
Localitate: Brăila

Re: tema compusa

Mesajde floaredecolt » Lun Dec 23, 2013 1:56 am

Buna Cristian!

Scuza-ma pentru lunga tacere, am avut o perioada foarte aglomerata si a trebuit sa las sa astepte fascinanta lume a astrologiei. Dar m-am intors si voi recupera, sper eu, in aceasta perioada linistita a Sarbatorilor de Iarna :)

Evident că nu există nici o sinastrie perfectă, întodeanua existând şi unele aspecte negative care stressează relaţia şi o fragilizează, cum ar fi, de exemplu aspectele: Soare (el) careu Pluto (ea) (în care ea vrea să-l schimbe pe el, iar el nu apreciază acest lucru, relaţia ducând la certuri frustrante şi neînţelegeri, care pot distruge legătura acestora), Jupiter (el) careu Pluto (ea) (frustrare, posesivitate şi violenţă din partea ei, care duce la neînţelegeri şi conflicte, el simţind că această relaţie îi blochează evoluţia), Jupiter (ea) careu Neptun (el) (care duce la decepţii puternice de ambele părţi, dar mai ales pentru el, conducând la o relaţie plină de minciuni şi promisiuni neonorate, falsitate şi multă ipocrizie reciprocă). Orice sinastrie are şi aspecte negative şi depinde de cei doi parteneri cât de mult îşi doresc ca relaţia lor să funcţioneze şi cât de motivaţi sunt în menţinerea relaţiei lor.


Cum pot fi aceste perioade delicate controlate sau constientizate inainte sa se intample, printr-o cunoastere a tranzitelor sau cum ? Care e parerea ta?

si totusi tema compusa e descurajanta


Le-am ametit un pic informatiile in mesajul initial, nefiind cu hartile in fata, imi cer scuze pentru confuzie. Vroiam sa spun de fapt ca desi este o mare complementaritate, buna intelegere per ansamblu,asa cum rezulta din sinastrie, din ce inteleg eu din harta compusa, durata relatiei necesita un pic mai mult efort dupa ce pasiunea mai scade: Uranus in casa 1 si cuadratura lui cu Soarele = instabilitate, ambii parteneri avand tendinta de a fi posesivi; idealismul excesiv dat de Neptun in casa 1 si trigonul lui cu Soarele care da un efect magic la inceputul relatiei, in timp celor 2 parteneri le va fi greu sa se dedice chestiunilor practice, Venus in casa a 9 care face ca sentimentele sa fie intelectualizate mai mult decat simtite, plasarea lui Saturn in casa a 10 si cuadratura cu Neptun care arata o relatie mai mult "casnica" obiectivele in lumea "exterioara" vor fi mai greu de atins si necesita efort sustinut, poate ca aici ar fi indicat un tel comun, eventual o activitate comuna unde cei 2 sa-si directioneze energiile, etc Pe langa acestea, am cautat si acei indici de stabilitate pe care i-am mentionat si care, cred totusi ca se refera mai mult la stabilitatea afectiva a celor 2. In orice caz, desi este multa pasiune la inceput, ma intreb daca vor ajunge sa se tina de mana prin parc si la 70 de ani sau pasiunea odata stinsa, relatia se rupe? :)


Nu înţeleg ce vrei să spui despre Pluto şi despre acea "transformare capitală". În definitiv, fiecare cuplu îl are pe Pluto undeva într-o casă pe tema lor compusă şi el va transforma radical acel domeniu existenţial... În cazul prezentat de tine, Pluto se situează în casa XI, care reprezintă casa prietenilor, ceea ce va duce la o schimbare totală a unor prieteni, care "nu mai corespund" cerinţelor noului cuplu deja format, prieteni care par învechiţi, depăşiţi şi uzaţi. Asta înseamnă că atât el, cât şi ea, vor renunţa la unii dintre vechii lor prieteni şi amândoi îşi vor face alţii noi... Cum altfel ar trebui perceput şi interpretat Pluto în casa XI compusă?


Ai dreptate, aici am ametit eu lucrurile..Ma refeream de fapt la Pluton din sinastrie, la careul lui cu Soarele si cu Jupiter, aspecte pe care le-ai mentionat si tu si m-am raportat un pic si la careul in T pe care ea il are in harta natala intre Pluton -Luna -Venus cu Venus planeta focar, Pluton fiind la el acasa in casa a 8a.

Există o regăsire karmică destul de delicată


Cand spui delicata, presupun ca te referi la lectii de invatat. In cazul lor, cred ca e o karma de posesivitate, care ar putea fi lectia, cum ar putea arde karma asta? Daca se despart, relatia nu continua, putem considera ca au ars karma? E greu de conceput o ruptura, sunt practic obsedati unul de altul iar daca se va produce ii va zgudui foarte tare..

iar acestea se poate vedea tot în sinastrie şi anume la conjuncţia Venus (ea) - Lilith (el) , care conferă o puternică atracţie fizică între cei doi parteneri. Această conjuncţie karmică pune sexualitatea pe primul loc în această relaţie, mai ales pentru el, care este de-a dreptul fascinat de ea din punct de vedere erotic şi sexual, având fantezii puternice, o stare permanentă de semiexcitare şi dorinţă sexuală intensă. Chiar dacă ea poate fi puternic îndrăgostită de el (este vorba totuşi de o dragoste carnală), partenerul ei ar putea fi motivat doar de aspectul sexual, fără implicaţii afective.


Nu am aprofundat suficient acest aspect, iti sunt recunoscatoare ca mi-ai deschis ochii. Din ce-am citit este "un val pe ochi" destul de grav, nu inteleg insa in timp la ce se ajunge. Adica ce lectie trebuie sa le dea Lilith aici celor 2? Se vor trezi intr-o dimineata ca 2 straini si nu vor intelege ce i-a apropiat? Celelalte aspecte din sinastrie sunt oare suficient de puternice ca sa compata aspectul acesta karmic? Tind sa-ti dau dreptate cand spui ca acum partenerul ei ar putea fi motivat doar sexual, insa daca acest aspect cade, exista riscul ca el sa caute sexualitatea in alta parte sau conflicte in relatie, cum ar trebui sa interpretez?


Cât despre regăsirea sufletelor surori, probabil te referi la conjuncţia Soare - Venus de pe tema compusă, dar în afară de un plus de compatbilitate şi înţelegere afectivă, ea nu indică o asemenea regăsire, indiferent ce ar spune cărţile de astrologie... Am întâlnit atât de multe cupluri care au avut această conjuncţie pe tema lor compusă, fără să fi fost suflete surori, încât refuz să accept o asemenea interpretare...


Da, pe acestea le-am avut in vedere, pasiunea covarsitoare dintre cei 2 (pe care acum mi-o explic prin Lilith) si pe niste considerente legate de telepatie, momente in care fiecare simte cand celalalt are nevoie de el sau simte emotiile celuilalt...Avand in vedere ca ora lui nu e tocmai exacta, pot fi aici mici modificari ale aspectelor, cred..

Aş dori să mai precizez că stabilitatea unei relaţii este indicată în special de către sinastrie şi mai puţin de către tema compusă... Sinastria indică în ce fel va evolua relaţia potenţialilor parteneri, ca o consecinţă a aspectelor existente între planetele celor două astrograme, care pot genera compatibilitate sau incompatibilitate, iar tema compusă indică destinul cuplului deja format şi modul în care este el perceput de către cei din jur... Uneori, o temă compusă poate aduce un plus de informaţii legate de stabilitatea şi durabilitatea unei relaţii, dar în cazul prezentat de tine, nu există asemenea indicii..
.

Nu stiam asta si oricum imi este greu inca sa inteleg de ce exista cupluri cu o compatibilitate minima care au o relatie de durata si cupluri o o compatibilitate mare ce intampina multe dificultati? Sablonul cu "nivelul de evolutie al fiecaruia" imi este greu sa-l aplic!

As aprecia in continuare comentariile tale. Nu vreau sa fiu obositoare, sunt dornica sa intru in profunzime in analiza, poate ma grabesc neavand inca un bagaj suficient de cunostinte cu care sa jonglez, de asta indraznesc sa-ti solicit informatii si comentarii, chiar daca unele poate iti vor parea banale. Iti multumesc mult!
Noapte buna!
floaredecolt
 
Mesaje: 8
Membru din: Sâm Noi 09, 2013 10:10 pm

Re: tema compusa

Mesajde floaredecolt » Lun Dec 23, 2013 6:11 pm

Uite, un exemplu de carte în care poate fi regăsită o asemenea "teoremă" este "Astrologia Sfârşitului de Mileniu" vol. I - "Planete fără secrete" scrisă de Gabriel Mihailovici, la pag. 213.


M-am chinuit sa gasesc undeva cartea asta, dar n-am dat de ea :( Cred ca va trebui sa astept sa apara intr-o noua editie..
floaredecolt
 
Mesaje: 8
Membru din: Sâm Noi 09, 2013 10:10 pm

Următorul

Înapoi la Astrologie Relaţională

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron